איך מזהים רטיבות בדירה לפני רכישה
איך מזהים רטיבות בדירה לפני רכישה
אחד המפגעים המטרידים ביותר בעלי דירות ודיירים הוא רטיבות בקירות, בתקרה או ברצפה. רטיבות יכולה להופיע בכל דירה ובית בכל רגע נתון, אולם בפרט כאשר עומדים בפני רכישת דירה חשוב מאוד לוודא שאכן הבעיה איננה קיימת. ואם בכל זאת יש סימני רטיבות בדירה שאתם עומדים לרכוש? לא תמיד זו עילה לביטול העסקה, ולעיתים יש פתרונות נוספים.
המשמעות של רטיבות
בראש ובראשונה רטיבות פירושה שקיימת אי שם בדירה נזילה של מים. לעיתים מדובר במי גשמים שחודרים אל התקרה והקירות דרך סדקים במבנה עצמו; ולעיתים מדובר בדליפות מן הצנרת הביתית, או של הדירה עצמה או מן הדירות השכנות במקרה של בניינים משותפים. לכן הנזק הראשוני אם תרכשו דירה עם רטיבות עשוי להתבטא בחשבון מים מנופח עקב הבזבוז.
יתרה מזאת, רטיבות מובילה גם לנזקים משניים וחמורים יותר. התקרה והקירות, למשל, עשויים להתחיל בתהליך של התפוררות. תחילה זה ייראה כהתקלפות של הטיח או התנפחות באיזור הרטוב, ובהמשך עשויים להיפגע גם הבידוד של הקיר ואפילו היציבות שלו. ואם לא די בכך, הרי שהקיר הלח מהווה מצע להתרבות של חיידקים ומתחילים להתפתח עליו פטריות ועובש, שעלולים להוות סכנה בריאותית של ממש בדרכי הנשימה, לגרום לאלרגיות ועוד.
איך מזהים רטיבות בדירה?
על מנת לזהות האם קיימים בדירה סימני רטיבות יש להתבונן היטב בתקרה ובקירות ולחפש כתמי לחות, כתמי עובש או קילוף של הצבע. אם תזהו סימנים כאלה, פירוש הדבר שמדובר כבר בנזילה בשלב מתקדם יחסית בשל העובדה שהצטברות המים כבר פגעה בקירות ובתקרה.
אפשר גם לחפש סימנים נוספים המעידים על כך שתיתכן נזילה בדירה, למשל באמצעות סגירת כל הברזים והתבוננות בשעון המים. אם הוא ממשיך להסתובב למרות שאין זרימת מים בבית, פירוש הדבר הוא שככל הנראה קיימת נזילה סמויה. יש גם אמצעים טכנולוגיים המאפשרים “לראות” אל תוך הקיר, למשל באמצעות מצלמות תרמיות, וכך לאתר נזילות בצנרת הפנימית.
בנוסף, בשיחה עם בעל הבית המעוניין למכור לכם את הדירה אפשר לשאול בכמה בערך מסתכמים חשבונות המים המשולמים מדי חודש. אם מדובר במספרים חריגים, גם זה עלול להיות סימן לנזילה שעלולה להוביל לרטיבות.
מה עושים כשמזהים רטיבות בדירה?
רטיבות היא בעיה אמיתית שעלולה להיווצר כמעט בכל בניין ישן או כזה שנבנה שלא כשורה. אם תזהו סימני רטיבות בדירה שאתם עומדים לרכוש, דרשו לבצע הערכה מחודשת על ידי שמאי מקרקעין מוסמך, שכן בדרך כלל פירוש הדבר הוא ירידה משמעותית בערך הדירה.
כמובן שכל עוד לא רכשתם את הנכס, הרטיבות היא כמובן באחריותו של בעל הבית. באפשרותכם לדרוש ממנו לטפל בנזילה כתנאי לקיום עסקת המכירה, לנכות ממחיר הדירה את עלות התיקונים או אפילו לבטל את העסקה לחלוטין, הכל בהסתמך על הערכת השמאי את שווי הדירה המדוברת.